Nieuw: Solo Expo Norbert Elias | 23 & 24 april | Scherp Zicht

Norbert 1 (2)ArtEvent biedt podium aan jong talent. Dit talent tonen we graag via de groepsexposities die we twee keer per jaar organiseren. Enkele keren komt het voor dat een deelnemer er uit spat; dankzij zijn talent, kunde en doorzettingsvermogen. Zo’n deelnemer is Norbert Elias. We zijn er erg trots op dat hij gebruik maak van ons gastatelier en bij ons in Helmond zijn solo-expositie opbouwt.

Een solo-expositie is voor een jonge kunstenaar de kans om zijn werk opnieuw te ontdekken en de combinatie tussen zijn werk en de manier van tonen er van verder te ontwikkelen. Want; hoe komt het werk eigenlijk het beste tot zijn recht? Kom dat ontdekken op zaterdag 23 en zondag 24 april. Norbert is dan ook zelf aanwezig om alle vragen te beantwoorden en zelf uitleg te geven over zijn werk.

Norbert toont op 23 & 24 april 2016 nieuw en reeds bestaand werk.
De eerder vertoonde werken die hij toont zijn de 30 portretten, die hij twee jaar geleden heeft gefotografeerd en waar hij mee is afgestudeerd.

Het nieuwe werk betreft een 7-tal grote fotografiewerken, 4 werken zijn 105 x 105 cm en 3 van 105 x 165 cm. Deze 7 grote werken horen bij het thema SCHERP zicht. SCHERP zicht heeft voor Norbert alles te maken met beeld en kwaliteit, maar ook hoe jij als toeschouwer het beeld bekijkt en wat JIJ erin ziet. SCHERP is voor hem het beeld, de kwaliteit en de inhoud. Zicht staat voor Norbert voor de manier van kijken en het interpreteren van het beeld.

Daarnaast zal toont Norbert nog een aantal kleinere werken op het gebied van fotografie.

Kom het zien tijdens de expositie op 23 & 24 april, tussen 13.00-17.00 uur in de Geysendorfferstraat 27-29 Helmond. De toegang is uiteraard gratis.

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Oproep: Muzikanten gezocht voor Expo 7 & 8 November

flyerv2.10-06
Oproep: Het onderdeel beeldend is al vol, maar je hebt geluk als je muzikant bent! We zijn nog op zoek naar muzikanten die hun talent tijdens de expo willen laten horen. Dus speel je trombone, basgitaar, je drumt of staat graag achter een dj-tafel? Of bespeel je een ander instrument en ben je daar best goed in? Meld je aan door een mail te sturen naar arteventhelmond@gmail.com. Deelname is gratis. Wees er snel bij; want de inschrijvingen komen snel binnen en er is een maximum aantal aan deelnemers!

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Expo ArtEvent (groep) 7 & 8 november

flyerv2.10-05Wil jij ook nieuw talent spotten? Tijdens de expositie op 7 en 8 november van Stichting ArtEvent, toont aanstormend talent vernieuwend werk. Ambacht, nieuwe technieken en verfrissende ideeën. Onze expositie heeft het allemaal.

Wij staan voor innovatie, discipline, creativiteit en jong talent. En dáár maken wij ruim baan voor!

Bezoek dus onze gratis expositie en ontdek het aanstormende talent bij ons!

De expositie wordt gehouden in ons eigen pand aan de Geysendorfferstraat 27-29 en is geopend van 13.00-17.00 uur.

De kunstenaars vertellen over motivaties en inspiraties, en staan open voor gesprek. Kom langs en raak in gesprek over kunst, talent, visie en kunstenaarschap!

Deelnemers (ovb):
Tahné Kleijn; fotografie
Davy Saarloos: beeldend
Lizet Dingemans: beeldend
Kenny Jacobs: beeldend
Sophie van Krieken: beeldend
Fleur Baltussen: illustratie
Janne van Heumen: 3d beeldend
Carmen Garcia: beeldend
En vele anderen…

Geplaatst in- | Reacties gesloten

20 sept: Doe mee aan de 2 gratis workshops van ArtEvent op festival H2O

artevent-tas

We hebben er zin in! Kom langs en doe gratis mee aan de 2 workshops die ArtEvent aanbiedt!

12.00-18.00 uur – festival H2O – Kasteeltuin Helmond – 2 gratis workshops

Workshop 1 Artevent:
‘The artistic skill of shopping’
Een typische shoppingtas/witte tas wordt omgetoverd tot een artistiek meesterwerkje met sjablonen, figuren en urban art. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mandela figuren, verschillende kleuren spuitverf, sjablonen, markers, etc. Voortaan doe jij je shopping met je zelf ontworpen hippe tas! De tas mag je achteraf mee naar huis nemen.

Workshop 2 Artevent: Mandela
In deze samenleving vol hectiek zijn rust en creativiteit belangrijk. Stichting ArtEvent heeft een mandela ontworpen op basis van haar logo en visie. De mandela is de moderne kleurplaat met zingeving. Deze mandela heeft vele vormen en figuren in zich, en is nog volkomen blank. Tijdens het Festival H2O wordt dit prachtige kunstwerk ingekleurd door kunstenaars van ArtEvent. Er wordt gewerkt met acryl, spuitbussen en markers. Het werk is liggend te zien bij de stand van ArtEvent. Natuurlijk is er ook een gedeelte wat ingekleurd kan worden door het publiek! Maak zelfs kans op prijzen als jij de oplossing van de puzzel die verwerkt is in de mandela raad!

Voor meer info over het festival bekijk: www.helmondh2o.nl

Geplaatst in-, Art Event, ArtEvent, Artimond, Cultuur, H2O, Helmond | Reacties gesloten

Solo Expo Robin Gerris; 12 & 13 september

Robin Gerris
Wat zijn we trots! Aanstormend talent Robin Gerris (1988) toont solo zijn (kunst)werken in Pand ArtEvent. Doordat hij uit blonk, zowel in zijn werk als in zijn presentatie, in voorgaande groepsexposities van ArtEvent kan een solo expositie niet uitblijven. Deze uitblinker werkt graag met de ruimte waarin hij exposeert. Daarom zal hij een maand in ons atelier verblijven. Hij combineert in de solo expositie de kunst die hij in die maand in Pand ArtEvent heeft gemaakt en eerder werk. Ontdek de kunst(enaars) van de toekomst! Gratis toegang; 12 en 13 september 2015, 13.00-17.00 uur, Geysendorfferstraat 27-29 Helmond.

Stg. ArtEvent Helmond biedt in samenwerking met Adriaans Wonen en Werken en de Gemeente Helmond het atelier en de expositieruimte gratis aan aan aanstormende talenten. Bij de verkoop van kunstwerken gaat het bedrag volledig naar de kunstenaar. Ruim baan voor jong talent!

Roman Room - poster - voorkant
Robin Gerris aan het woord, NL:
Mijn werk maakt gebruik van een database en archief dat uit gevonden en eigen beeldmateriaal bestaat. Door deze beelden met elkaar te combineren met het gebruik van analoge en digitale reproductie technieken ondergaan deze beelden een destructief proces. De vergankelijkheid die de beelden uitstralen zorgt er voor dat de eigenlijke betekenis van deze beelden vervaagt en verandert. Het creëert een verzameling aan gefragmenteerde momenten die niets meer zijn dan een restant van het oorspronkelijke beeld.

Door de restanten van deze beelden te combineren met fragiele en onstabiele materialen die verzameld zijn van onder andere bouwplaatsen en leegstaande panden creëer ik een onstabiele constructie die refereren naar bestaande architectuur. Door het werk veelal te vernietigen zorgt destructie voor een permanente wisselwerking tussen beeld en inhoud. De sporen van de actie vormen namelijk het beeld. Dit zorgt voor een ondefinieërbare leegte, waar het werk dient als een visueel gereedschap voor contemplatie en persoonlijke reflectie.

Roman Room - poster - achterkant

ENG:
in a postmodern era that is obsessed with the past where digital reproduction seems to shrink the present and creates an ever increasing past, images can no longer provide a continious historical line that serves as a collective cultural experience. people feel a breach with this collective past and long for the personal stories in the larger cultural happenings. images for example shown in media and the internettherefore become fragmented and can be reinterpreted in many personal ways.

My work makes use of a database or archive that consists out of these found images. By combining these images with the use of analogue and digital reproductive techniques they go through a destructive process which detoriates and shifts them. It creates an array of fragmented moments which are nothing more then remnants of their original meaning.

By transferring these remnants onto fragile and unstable materials that are gathered from construction sites I create unstable constructions with an architectural feeling. By often destroying the work, the destruction of this form is a permanent interaction between the seen image and the content of the image. here the traces of the act form the image. This creates an indefinable emptiness. as if my pictures are incomplete, left behind for the viewer to connect the remaining pieces together and complete the story. It can be defined as a physical manifestation of the process of memory.

this gives way to the ultimate goal of my chosen presentation which is to create a visual tool for contemplation & personal reflection. in a fragile construction that gives way to create stories around the images. The storylines created around these images shimmer between fiction and reality.

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Solo Expo Janneke Baltussen, 13 & 14 juni 2015

korstmos_definitief_flyer.indd

13 & 14 juni 2015, 13:00-18:00 uur, Pand ArtEvent Geysendorfferstraat 27-29 Helmond

Op de expo die op 13 en 14 juni zal plaatsvinden, is het werk te zien van de in juli 2014 afgestudeerde Janneke Baltussen. (AKV|St.Joost s’-Hertogenbosch richting autonome beeldende kunst)

Twee maanden was ze aan het werk in het ArtEvent pand.
“Mijn mogelijkheden tot werken dijden met de tijd steeds verder uit, het verzamelen van spullen is een belangrijke bron van mijn werk. Ik verwonder me over het gegeven dat we mooie materialen en vormen om ons heen hebben, de hele dag door. Voor het materiaal textiel heb ik bijzonder veel interesse, wat in mijn werk terug te zien is. Ik gebruik bestaande beelden waarbij organische vormen mijn voorkeur hebben. Omringd worden door structuren, materialen en vormen, wat de hele dag door gebeurt, maakt dat ik dingen uit hun context wil halen. Ik wil ze los van hun omgeving zien, met ruimte er omheen. Via een collage achtige manier van samenstellen probeer ik een nieuw beeld te vormen dat een eigen wezen heeft.”

Wij nodigen u graag uit deze bijzondere gebeurtenis mee te maken. Janneke presenteert werk dat nog nooit aan publiek getoond is. Haar werk is zowel onschuldig als licht erotisch. Er is altijd wel een verrassing te ontdekken; en dat maakt de ervaring van het kijken niet alleen leuk, maar ook verrassend. Janneke is tijdens de expositie aanwezig om u rond te leiden.

De Solo Expositie van Janneke Baltussen valt onder het programma van Stg. ArtEvent Helmond.

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Deelnemers Expo ArtEvent 28 feb & 1 mrt zijn bekend!

Max van de Meulengraaf, installatie
Jonge creatieve talenten uit Helmond e.o. laten hun kunst zien, horen en voelen tijdens Expo ArtEvent op 28 februari en 1 maart 2015 in Pand ArtEvent. Bekijk en ontmoet kunst in verschillende gedaantes; beeldende kunst, muziek, fotografie, film en beeldhouwwerk.

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart, tussen 13.30-17.00 uur, biedt ArtEvent jongeren uit Helmond e.o. een podium om hun talenten te laten zien aan een groot publiek. Onder het motto: “Ruim baan voor jong talent” organiseert de stichting al dertien jaar exposities en workshops voor jongeren uit Helmond en omgeving tussen de 15 en 26 jaar. De expositie vindt plaats in Pand ArtEvent, Geysendorfferstraat 27-29 Helmond, en de entree is gratis. De kunstenaars zijn aanwezig om eventueel vragen te beantwoorden. Ontdek de kunst van de toekomst!

Deelnemers
De jongeren presenteren tijdens de expositie verschillende werken en stijlen; van 2d beeldende kunst tot sculpturen, van olieverf tot potlood en van fotografie tot audiovisuele media. Naast de beeldende werken kunt u ook genieten van (neo)klassieke en lichte muziek die door zangeressen ten gehore worden gebracht. De volgende deelnemers zullen werk laten zien of horen (lijst ovb):

Anne van Beers, fotografie
Demi Manders, fotografie
Imke Meeusen, fotografie
Janneke Baltussen, textiel en mixed media
Joany Gerrits, glas
Max van de Meulengraaf, 2d schilderkunst, audiovisuele installatie en film
Melfi van den Broek, 2d schilderkunst
Nina van Meer, zang
Norbert Elias, fotografie en 2d schilderkunst
Rachel Gruijters, fotografie
Roos Zuidervaart, 2d schilderkunst
Sandra Vlemmix, 2d schilderkunst
Atelier Tenk (Tom van der Peijl en Kenny Jacobs), 2d schilderkunst
Tommy van der Loo, beeldhouwkunst

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Expo ArtEvent, 28 feb & 1 mrt 2015

Flyer Expo ArtEvent 28 feb en 1 mrt 2015Stichting ArtEvent Helmond nodigt u uit voor de groepsexpo van jonge creatieve talenten uit Helmond en omgeving. Bekijk en ontmoet kunst in verschillende gedaantes; beeldende kunst, muziek, fotografie en beeldhouwwerk.

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart, tussen 13.30-17.00 uur, biedt ArtEvent jongeren uit Helmond e.o. een podium om hun talenten te laten zien aan een groot publiek. Onder het motto: “Ruim baan voor jong talent” organiseert de stichting al dertien jaar exposities en workshops voor jongeren uit Helmond en omgeving tussen de 15 en 26 jaar. De expositie vindt plaats in Pand ArtEvent, Geysendorfferstraat 27-29 Helmond en de entree is gratis. Ontdek de kunst van de toekomst!

Voor elk wat wils
De jongeren presenteren tijdens de expositie verschillende werken en stijlen; van 2d beeldende kunst tot sculpturen, van olieverf tot potlood en van fotografie tot audiovisuele media. Naast de beeldende werken kunt u ook genieten van (neo)klassieke en lichte pianomuziek die door muzikanten ten gehore worden gebracht. De definitieve deelnemerslijst staat binnenkort op deze site.

Wedstrijdelementen
ArtEvent stimuleert het jonge creatieve talent (15-26 jaar) van Helmond door hen minimaal 6 keer per jaar gratis exposities en workshops aan te bieden. Tijdens Expo ArtEvent, welke plaats vindt op 28 feb & 1 mrt 2015, voegen we daar drie elementen aan toe. De deelnemers maken tijdens de expo kans op de drie prijzen die hieronder beschreven zijn:

-Jonge fotografen maken kans om dankzij hun deelname aan Expo ArtEvent geselecteerd te worden om hun werk ook te tonen in Kunstinitiatief DE CACAOFABRIEK Helmond! Het werk wordt dan onderdeel van de fototentoonstelling ‘Framed in CACAO’ die plaats vindt in april en mei 2015.
De jury bestaat uit o.a. Bert Loerakker (kunstenaar en Kunstinitiatief De Cacaofabriek) en Jolijn Brouwers (ArtEvent en eigenaar Mint Cultuur). Het is een unieke kans om als jonge fotograaf nog meer bekendheid te krijgen! Uitreiking: Zaterdag 28 feb, 16.15 uur

– Alle deelnemers aan Expo ArtEvent maken kans om gekozen te worden om een solo-expositie in Pand ArtEvent te realiseren!
De jury bestaat uit Mabel Dam (ArtEvent), Julienne Tullemans (Kunstkwartier, Kunstinitiatief De Cacaofabriek en kunstenaar) en Rob Vester (eigenaar Adriaans Wonen en Werken). Uitreiking: Zaterdag 28 feb 16.30 uur

-Het laatste vernieuwende element aan Expo ArtEvent is dat alle deelnemers kans maken om de fooienpot te winnen. De deelnemer die de meeste jonge (15 t/m 26 jaar) bezoekers aantrekt om de expo te bekijken wint de pot!
De fooienpot staat op de bar van de Expo en alle bezoekers mogen daar vrijwillig een bedrag in achter laten. Uiteraard vrijwillig, want de koffie en thee blijven gratis. De winnaar mag de opbrengsten van de fooienpot besteden aan de ontwikkeling van zijn of haar eigen kunst. Uitreiking: Zondag 1 maart 16.30 uur

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Meld je nu aan voor Expo jong talent ArtEvent

Flyer Expo ArtEvent 28 feb en 1 mrt 2015

Je kunt je weer aanmelden om mee te doen aan de groepsexpo van ArtEvent! De expo vindt plaats op 28 februari & 1 maart in ons pand aan de Geysendorfferstraat 27-29. Ben je 15-26 jaar, creatief, blink je uit in een kunstdiscipline en durf je de stap te nemen om je werk te tonen aan een groot publiek? Doe dan mee! Alle kunstdisciplines zijn welkom; zoals beeldende kunst, muziek, theater of alles met elkaar gecombineerd. Alles mag en kan; als je maar achter je kunst staat.

Aan de Expo is een wedstrijd gekoppeld! Ben je fotograaf en wil je graag je foto’s exposeren? Dan maak je tijdens deze expo kans om door een professionele jury uitgekozen te worden om jouw werk ook te tonen in de Cacaofabriek Helmond! Jouw werk wordt dan onderdeel van de fotografie tentoonstelling van kunstenaarsinitiatief De Nederlandsche Cacaofabriek. Houd er dan rekening mee dat jouw werk dus tussen de nationale en internationale bekende fotografen komt te hangen. In de jury zitten onder andere directeur van het kunstenaarsinitiatief Ageeth Boermans, de bekende Helmondse kunstenaar Bert Loerakker en voorzitter van Stg. ArtEvent Jolijn Brouwers.

Wil je geen fotowerk exposeren? Ook dan maak jij kans op een prijs. Je maakt kans om gekozen te worden voor een solo-expositie in Pand ArtEvent! Deze unieke kans kun je niet laten liggen.

ArtEvent heeft al 13 jaar ervaring in de organisatie van exposities voor jongeren. We bieden begeleiding in de opbouw van de expo, evt in de verkoop van je kunstwerk en in het behouden van je bescheidenheid na het grote succes. Jouw deelname is gratis. Meld je aan door een mail te sturen naar arteventhelmond@gmail.com

Geplaatst in- | Reacties gesloten

Vrijwilligers/deelnemers Thijs Meulendijks en Rachel Gruijters met artikel in HLMND Magazine

ArtEvent is trots! Onze lieve vrijwilligers/deelnemers Thijs Meulendijks en Rachel Gruijters staan met paginavullende interviews en foto’s in de decembereditie 2014 van HLMND Magazine! Opgegroeid in Helmond e.o. studeren ze nu beiden aan en kunstacademie in België (Antwerpen en Gent). Lees nu wat de beweegredenen zijn om in België te studeren en met wat voor interessante projecten zij bezig zijn. Rachel heeft bovendien de fotoreeks gemaakt. Lees het artikel hier…

Thijs Meulendijks ondersteunt het bestuur van ArtEvent en is de grafisch ontwerper van de stichting. Hij ontwerpt o.a. het promotiemateriaal voor de activiteiten. Rachel Gruijters is de huisfotograaf van de stichting en heeft onlangs nog een solo-expositie gehad van haar werk in pand ArtEvent ism ArtEvent.

Regelmatig worden jonge talenten uit Helmond e.o. gespot tijdens de activiteiten van ArtEvent. Zo staan (oud)deelnemers Rachel Gruijters en Thijs Meulendijks met een groot artikel in de decembereditie van HLMND Magazine, maakt Rachel geregeld foto’s voor dat blad, heeft Martine Beetz onlangs een kaart mogen ontwerpen voor de LEV-Groep ter bedankje aan de vrijwilligers, is Robin Gerris gevraagd het artistieke team van kunstenaarsinitiatief de Cacaofabriek te versterken en ga zo maar door. Wil jij ook in de spotlight staan en jouw talent en kunst tonen? Doe dan mee aan onze activiteiten, zoals workshops of een expositie. Stuur een mail naar arteventhelmond@gmail.com om jezelf aan te melden en/of voor meer info over de mogelijkheden.

Geplaatst in- | Reacties gesloten