Algemeen

Helmond Art Project

[singlepic id=26 w=320 h=240 float=right]HAP staat voor Helmond Art Project. Voor dit project zoeken wij jongeren (uit Helmond en regio) tussen de 15 en 26 jaar die gefascineerd zijn door beeldende kunst, dans poëzie en/of muziek (cabaret, schilderkunst, grafitti, animatie, koken, mode ontwerpen etc.).

Het project vormt een samenwerkingsverband tussen verschillende kunstuitingen. De deelnemers worden begeleid door enthousiaste kunstenaars / creatievelingen die inmiddels al wat ervaring in het vak hebben opgedaan. Dit zijn de coaches.

Nieuwe formule!

In de oude formule van HAP werd er in een periode van ongeveer 3 maanden wekelijks aan dit project gewerkt. In de nieuwe formule is het grote project HAP opgedeeld in kleinere HAPjes. Nu wordt er in één bijeenkomst een kunstproject behandeld. In één avond (meestal de maandagavond) tussen 19.30-22.00 uur leert je coach je de achtergrond van het kunstproject van die avond, ontwerp je je kunstwerk en maak je vervolgens daadwerkelijk je kunstwerk. Alle materialen en de begeleiding van de coach zijn gratis. De bijeenkomsten vinden nog steeds plaats in het Kunstkwartier Helmond, Kromme Steenweg 16. De uiteindelijke exposities vinden op prominente locaties plaats.

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie over dit project en het werkproces kun je vinden op de facebookpagina en via twitter.