Expo ArtEvent, 28 feb & 1 mrt 2015

Flyer Expo ArtEvent 28 feb en 1 mrt 2015Stichting ArtEvent Helmond nodigt u uit voor de groepsexpo van jonge creatieve talenten uit Helmond en omgeving. Bekijk en ontmoet kunst in verschillende gedaantes; beeldende kunst, muziek, fotografie en beeldhouwwerk.

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart, tussen 13.30-17.00 uur, biedt ArtEvent jongeren uit Helmond e.o. een podium om hun talenten te laten zien aan een groot publiek. Onder het motto: “Ruim baan voor jong talent” organiseert de stichting al dertien jaar exposities en workshops voor jongeren uit Helmond en omgeving tussen de 15 en 26 jaar. De expositie vindt plaats in Pand ArtEvent, Geysendorfferstraat 27-29 Helmond en de entree is gratis. Ontdek de kunst van de toekomst!

Voor elk wat wils
De jongeren presenteren tijdens de expositie verschillende werken en stijlen; van 2d beeldende kunst tot sculpturen, van olieverf tot potlood en van fotografie tot audiovisuele media. Naast de beeldende werken kunt u ook genieten van (neo)klassieke en lichte pianomuziek die door muzikanten ten gehore worden gebracht. De definitieve deelnemerslijst staat binnenkort op deze site.

Wedstrijdelementen
ArtEvent stimuleert het jonge creatieve talent (15-26 jaar) van Helmond door hen minimaal 6 keer per jaar gratis exposities en workshops aan te bieden. Tijdens Expo ArtEvent, welke plaats vindt op 28 feb & 1 mrt 2015, voegen we daar drie elementen aan toe. De deelnemers maken tijdens de expo kans op de drie prijzen die hieronder beschreven zijn:

-Jonge fotografen maken kans om dankzij hun deelname aan Expo ArtEvent geselecteerd te worden om hun werk ook te tonen in Kunstinitiatief DE CACAOFABRIEK Helmond! Het werk wordt dan onderdeel van de fototentoonstelling ‘Framed in CACAO’ die plaats vindt in april en mei 2015.
De jury bestaat uit o.a. Bert Loerakker (kunstenaar en Kunstinitiatief De Cacaofabriek) en Jolijn Brouwers (ArtEvent en eigenaar Mint Cultuur). Het is een unieke kans om als jonge fotograaf nog meer bekendheid te krijgen! Uitreiking: Zaterdag 28 feb, 16.15 uur

– Alle deelnemers aan Expo ArtEvent maken kans om gekozen te worden om een solo-expositie in Pand ArtEvent te realiseren!
De jury bestaat uit Mabel Dam (ArtEvent), Julienne Tullemans (Kunstkwartier, Kunstinitiatief De Cacaofabriek en kunstenaar) en Rob Vester (eigenaar Adriaans Wonen en Werken). Uitreiking: Zaterdag 28 feb 16.30 uur

-Het laatste vernieuwende element aan Expo ArtEvent is dat alle deelnemers kans maken om de fooienpot te winnen. De deelnemer die de meeste jonge (15 t/m 26 jaar) bezoekers aantrekt om de expo te bekijken wint de pot!
De fooienpot staat op de bar van de Expo en alle bezoekers mogen daar vrijwillig een bedrag in achter laten. Uiteraard vrijwillig, want de koffie en thee blijven gratis. De winnaar mag de opbrengsten van de fooienpot besteden aan de ontwikkeling van zijn of haar eigen kunst. Uitreiking: Zondag 1 maart 16.30 uur

Dit bericht was geplaatst in-. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.